Storck product quality

Kvalita výrobků Spotřebitelům slibujeme trvale vysokou kvalitu.

Sortiment různých značek společnosti Storck kupují lidé v řadě zemí po celém světě. Naše cukrovinky pro ně představují možnost udělat si radost a užívat života. Vynikající kvalita a také vědomí spotřebitelů, že je cukrovinky Storck vždy potěší, budují důvěru – to nás velmi těší a vždy se snažíme této důvěře dostát.

Základní informace

Činit lidi šťastnými – to je filozofie všech značek Storck. Proto je pro nás kvalita tak důležitá. Očekáváme trvale vysokou kvalitu výrobků, což lze zaručit pouze účinným řízením kvality, ke kterému patří odpovědné obstarávání zdrojů, vlastní závody s náležitou certifikací, transparentní standardy, interní zkušební a senzorické laboratoře a samozřejmě také nadšení zaměstnanci.

Rozhovor

Roger Wedekind – vedoucí oddělení pro potravinovou legislativu (Food Law)

Dobré suroviny, mezinárodní certifikační standardy a přísný kontrolní systém: přečtete si rozhovor s Rogerem Wedekindem, který nám přiblíží náročné standardy kvality zavedené ve společnosti Storck.

Proč je kvalita výrobků společnosti Storck tak vysoká?

Pro sortiment všech značek z rodiny Storck je typická jejich dobrá chuť a zejména čerstvost. Abychom tuto čerstvost mohli zaručit, vyvinuli jsme inovativní řešení technické optimalizace balení. Kromě toho na výrobcích udáváme přesně vypočítané a testované datum spotřeby, které je pro zachování čerstvosti také velmi důležité. 

Jakékoli navrhované změny dat spotřeby jsou předmětem přísných zkoušek, aby se zaručilo, že nijak neovlivní chuť, barvu, konzistenci ani nutriční hodnotu výrobku. Vždy se zaměřujeme především na výrobky obsahující vitamíny, jako jsou například bonbóny nimm2. Vitamíny jsou totiž obzvláště náchylné ingredience.

Jaký to má vliv na nakládání se surovinami?

Pečlivě vybíráme a přísně monitorujme naše dodavatele a velkoobchodníky; některé z dodavatelských závodů získají schválení až po intenzivních kontrolách. Musíme být velmi přísní, abychom mohli zaručit trvale vysokou kvalitu, protože dokonce i drobné změny v chuti a složení surovin mají dopad na naše výrobky. Četnost příslušných kontrol závisí na náchylnosti ingrediencí. Druhy prováděných kontrol se odvíjejí také od aktuálních událostí – například pokud se objeví zprávy o poškození úrody v zemích původu našich dodavatelů. My ve společnosti Storck se řídíme jednoduchým základním principem, kdy chceme pozitivně ovlivnit výrobek v každé fázi procesu, což také děláme.

Mohl byste uvést příklad?

Tak třeba kakaové boby: pro naši čokoládu kupujeme boby jako surovinu, kterou poté zpracováváme interně přímo u nás, například jejich pražením. Tímto způsobem se výborná chuť získaná pražením neztratí během přepravy a my ji můžeme využít přesně tak, jak potřebujeme. To samé platí i pro naši čokoládovou hmotu, kterou si také vyrábíme sami. Často je to záležitost těch nejjemnějších nuancí. Výroba a zpracování probíhá přímo v našich vlastních závodech – to je klíčovou součástí našeho receptu na úspěch. Stále si tak udržujeme plnou kontrolu nad dodržováním našich receptur, a můžeme proto svým zákazníkům vždy zaručit jedinečnou a mimořádně vysokou kvalitu.

Provádíte kontrolu kvality u surovin i konečných výrobků?

Pravidelné kontroly a certifikace znamenají, že naše práce podléhá neustálému dohledu. Soulad se zákonnými požadavky zajišťují četné audity. My však jdeme ještě dál a účastníme se i nepovinných certifikačních programů. Dodržujeme tedy i další přísná a dobrovolně zavedená kritéria obstarávání zdrojů, například s ohledem na udržitelnost palmového oleje. 

Jaké nejdůležitější cíle a potenciální nástrahy přinese budoucnost?

Spotřebitelské chování se neustále mění a plnit veškerá očekávání našich zákazníků je vždy poměrně dobrodružná mise. V této souvislosti chceme především zůstat věrni své původní vizi tvořit opravdové hodnoty, tak jak uvádí filozofie společnosti Storck.

Základní poselství

Naše záruka kvality výrobků není jen prázdným slibem.
Důvěra, kterou v nás spotřebitelé vkládají, je naší motivací.

Certifikace a ocenění

Logo IFS Food

IFS Food

IFS Food (vydávaný organizací International Featured Standards): mezinárodně uznávaný auditorský standard pro výrobce potravin a také důležitý ukazatel bezpečnosti a kvality.

Logo FSSC 22000

FSSC22000

FSSC22000 (Food Safety System Certification 22000): důležitý ukazatel kvality a bezpečnosti potravin v rámci globálních výrobních řetězců.

Logo SAI 8000

SA8000

SA8000: mezinárodní standard pro oblast společenské odpovědnosti, který upravuje společensky odpovědné a spravedlivé pracovní podmínky a ochranu zdraví a bezpečnosti na pracovišti.

Dále si společnost Storck nechává některé ze svých výrobků dobrovolně testovat odborníky z organizace DLG (německá společnost pro zemědělství). V roce 2014 dokonce společnost Storck získala ocenění DLG za trvalou kvalitu výrobků udržovanou řadu let. Proces hodnocení kandidátů na toto ocenění zahrnuje testování potravin odbornou komisí, která při posuzování výrobků nezná výrobce, značku ani cenu.